دانش به خداوند برترینِ دو دانش است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :12
کل بازدید :64525
تعداد کل یاداشته ها : 208
04/1/15
5:28 ع

کاخ بردک‌سیاه

کاخ بردک‌سیاه واقع در شهر برازجاناز توابع بخش مرکزیشهرستان دشتستانیکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهردر جنوب ایراناست.

«کاخ بردک‌سیاه» کاخی مربوط به عصر هخامنشیاست، ودر 12 کیلومتری شهر برازجان واقع شده‌است، این کاخ در حاشیه رودخانه دالکیقرار دارد، و بعد از کاخ کوروشبنا شده و فاقد ظرافت‌ها و ترکیب خاص رنگ‌های سیاه و سفید کاخ‌های برازجان و پاسارگاداست. ظاهری کاخ سنگ سیاه از لحاظ سبک هنر معماری و ترکیب رنگ‌های سیاه و سفید و مشخصات ظاهری آن نشان می‌دهد که این کاخ بعد از کاخ برازجان ساخته شده‌است. کاخ سنگ سیاه دارای تالاری مرکب از 10 ستوناست، در دو ردیف پنج تایی که به سبک و پلان و نقشه‌های هخامنشی ساخته شده و مخصوصا قابل انطباق با پاسارگاد و برازجان می‌باشد، اما در رعایت رنگ پایه?ستون‌هابا این دومحل تفاوت دارد و استفاده از بست‌های دم‌چلچله‌ایبر روی یکی از پایه ستون‌های این کاخ قدمت آن را بعد از پاسارگاد و برازجان نشان می‌دهد. هم چنین این کاخ ظرافت کاخ کوروش در پاسارگاد و برازجان را ندارد.

کاخ کوروش

کاخ کوروش مربوط به دوره هخامنشیاست و در برازجان، ورودی شهر واقع شده و این اثر در تاریخ 10 مهر 1380 با شماره? ثبت4041به‌عنوان یکی از آثار ملی ایرانبه ثبت رسیده‌است

مشخصات

این کاخ، واقع در شهر برازجاناز توابع بخش مرکزیشهرستان دشتستانیکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهردر جنوب ایراناست.

«کاخ کوروش دشتستان» تاریخی و بسیار مهم از دوران پر تمدن ایران، این کاخ در سال 1350 به وسیله? هیأت باستان‌شناسی ایران حفاری شده‌است. با توجه به شیوه‌های معماری و استفاده از سنگ سیاه و سفید زمان احداث آن را به دوره?کوروشبنیان گذار زنجیره هخامنشی منسوب کرده‌اند. این کاخ که در جنوب شرقی برازجان و در کنار رودخانه خشک آردیقرار دارد یکی از پایگاه‌های مهم ایران دوره? هخامنشی در ساحلخلیج فارسبوده‌است. کاخ برازجان بر طبق تحقیقاتی که انجام شده در اواخر سلطنتکوروشساخته و پرداخته شده‌است و از نظر حجاری و هنر معماری آن چنان که از پایه ستون‌ها و اشیاء کشف شده بر می‌آید جدیدتر و ظریف تر از پاسارگاداست. بنابراین می‌توان گفت که این بنا هنگامی ساخته شده که هنر اصیل حجاریو معماریعصر کوروش به تکامل رسیده‌است. متاسفانه به علت ناتمام ماندن بنا چنین به نظر می‌رسد که علل عقیم ماندن این کاخ مصادف با مرگ او به سال 529 پیش از میلاد است. بنابراین می‌توان تاریخ بنای کاخ برازجان را در همین حدود یعنی 529قبل از میلاد دانست.

غار چهل‌خانه

غار چهل خانه واقع در شهر سعدآباداز توابع بخش سعدآبادشهرستان دشتستانیکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهردر جنوب ایراناست.

در شمال شهر سعدآباد دشتستان بوشهر رشتهکوهی است که مشرف به رودخانهشاپور است. در ارتفاعات این کوهتعدادی اتاق شبیه به غارهایصخره‌ای و حجاری شده دیده می‌شود که یک مجموعه? بسیار زیبا را تشکیل می‌دهند. اندازه‌های داخلی اتاق‌های «غار چهل خانه» در ابعاد گوناگونی است. به دلیل ضعف نوع جنسیت سنگ کوه بر اثر عوامل طبیعی و فرسایش مثل سیلدچار تخریب شده‌است. ورودی این دخمهبه شکل ذوزنقه بوده و در داخل آن طاقچه‌هایی در اشکال مختلف تعبیه شده‌است. طبق کارشناسی‌های مختلف به عمل آمده این مجموعه یکی از مراکز ادیانبوداگری در روزگار گذشته بوده ولی به علت اینکه ادیان غیر ملی مانند بوداییدر ایران پیشرفتی نداشته‌اند و این دین در ماوراالنهرو خراسانو بلخبه طورمختصر رایج بوده احتمال صدق چنین نظری ضعیف است. اما با توجه به اشراف آن به رودخانه و قرار گرفتن چهره آن به سمت مخاور احتمال بیش تری وجود دارد که یکی از مراکز ادیان رسمی و ملی ایران در عهد ساسانیانباشد.


  
  

جاذبه های دیدنی برازجان

1-رود فاریاب=پشتکوه دشتستان

2-ابشار رودفاریاب=پشتکوه دشتستان

-چشمه زیراه=حومه برازجان-منطقه وحدتیه

4-شاهزاده ابراهیم =حومه برازجان-روستای ننیزک

5-پل مشیر=حومه برازجان-جاده برازجان-کازرون

-چهل خانه=حومه برازجان-منطقه سعداباد7-کاروانسرای مشیرالملک=برازجان-کاخ کورش=برازجان

9-کاخ سنگ سیاه هخامنشیان=حومه برازجان-روستای جتوط

10-بردک سیاه=حومه برازجان-روستای درودگاه

11-گوردختر=منطقه پشتکوه

2-کوشک اردشیر=حومه برازجان

-کوشک خرک=منطقه پشتکوه

14-خرابه های دوره ساسانیان=منطقه پشتکوه

15-بقعه اقامیرهداف=حومه برازجان -منطقه سعداباد

16-چشمه های ابگرم دالکی(اوگندو)=منطقه دالکی

17-امامزاده شاه پسرمرد=منطقه پشتکوه

18-کوههای گیسکان=حومه برازجان

-منطقه طبیعی سرکره=حومه برازجان-روستای سرکره

20-نخلستانهای سربه فلک کشیده ابپخش=منطقه ابپخش


  
  

کوشک اردشیر

کوشک اردشیر ، واقع در شهرستان دشتستان یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است.

«کوشک اردشیر» بنایی باستانی ساسانی، این بنا بسیار شبیه به کاخ اردشیر در فیروزآباد است و از سنگ‌های نه چندان هموار که با ساروج به یک دیگر چسبیده‌اند ساخته شده‌است. زیر بنای کوشک به صورت صلیب بوده و بنا دارای طاق‌های گهواره‌ای شکل است. در قسمت بالای کوشک ستون سنگی ایی مشهود می‌باشد که احتمالاً برای افروختن آتش، خبررسانی یا دیده بانی بوده‌است. این بنا که در تنگ ارم واقع شده به احتمال زیاد جای استراحت و محلی برای شکار در دشت بزپر بوده‌است.

دژ برازجان )سرای مُشیر(

در مقابل میدان اصلی شهر برازجان که به میدان شهرداری معروف می باشد بنای بسیار معتبر ومستحکمی به نام «دژ» قرار دارد که از ابنیه باشکوه دوره قاجاریه به شمار می رود ودر سال 1288 ه.ق مطابق با سال 1250 ه.ش بنا به دستور یکی از نیکوکاران به نام «حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک شیرازی با هزینه ای معادل چهل هزار تومان به پول آن زمان و با معماری استادانه مرحوم «حاج محمد رحیم شیرازی» ساخته شده است.

دژبرازجان

سبک بنای این ساختمان عظیم که در اصل کاروانسرایی بوده متعلق به دوره قاجاریه می باشد وبا طرز بسیار باشکوهی ساخته شده بطوری که دیدن آن انسان را به تعجب وا می دارد. مصالحی که در ساختن این کاروانسرای بزرگ به کار رفته تماما از سنگ وساروج و دیوارها وکف ساختمان از تخته سنگ های بزرگ وکوچک پوشیده شده ودارای چهار برج مرتفع با کوشک های متعدد می باشد. این بنای عظیم که در سراسر استانهای فارس وبوشهر نمونه آن کمتر به چشم می خورد الحق با هنرمندی و استادی بسیار عالی ساخته شده است به طوری که پس از گذشت یک قرن وربع همچنان استوار وپا برجای باقی مانده است.


  
  
<   <<   6   7   8